Tijdens een exclusief interview met Finbold.com heeft de Amerikaanse presidentskandidaat Brock Pierce in 2020 zijn visie gegeven op het toekomstige potentieel van de sectoren blokketen en cryptokralen.

Pierce benadrukte het belang van het gebruik van blockchain om financiële inclusiviteit te stimuleren. Hij is van mening dat het Amerikaanse leiderschap zich moet richten op dergelijke technologieën om in de voorhoede te blijven van innovatie en technologische implementatie.

De presidentskandidaat legde ook uit hoe de bestaande crypto-onzekerheid de VS doet verliezen aan andere regio’s zoals Azië en Europa. Hier is wat hij zei over verschillende kwesties met betrekking tot de blokketen en cryptografie.

Blokketenimplementatie in de VS

Blokketen heeft veel gevolgen voor de Amerikaanse economie en het dagelijks levensonderhoud op korte en lange termijn. Pierce gelooft dat het internet waarde en vertrouwen kan bieden, mits die blokketen de kern vormt.

Blockchain is een bestuurssysteem dat op de lange termijn democratische systemen democratischer kan maken. De presidentskandidaat heeft commentaar geleverd:

„Vanuit een stemperspectief zijn er hier duidelijke implicaties. Je hebt al piloten in de Verenigde Staten, waar deze technologie op lokaal niveau wordt gebruikt. Op de lange termijn zal een blokketen ons in staat stellen één groot ding op te lossen dat altijd al een heilige graal van ideeën is geweest; de digitale identiteit“.

Het huidige internet laat gebruikers toe om te kopiëren en te plakken wat resulteert in plagiaat, zonder de originele maker van de inhoud te erkennen. Die vorm van internet wist een betrouwbare vorm van digitale identiteit.

Maar met blockchain kunnen getoken systemen worden gecreëerd waarbij niemand de digitale identiteit van een andere gebruiker kan aannemen zonder zijn of haar toestemming. Als deze technologie naadloos geïntegreerd is met het internet, is het mogelijk om stemsystemen te upgraden. Die upgrade kan anomalieën en manipulatie tijdens het stemproces elimineren.

Gezien het valutaperspectief is het duidelijk dat het plaatsen van fiat valuta op een blokketen van groot nut is; zoals het geval is bij de Tether (USDT). Uit gegevens blijkt dat Tether jaarlijks bijna 10 biljoen dollar aan transactievolume doet.

Het massale gebruik van Tether geeft aan dat er vraag is naar zoiets. Hoewel er problemen zijn met Tether, is het als proof of concept duidelijk dat er een toenemende vraag is naar USDT.

In de afgelopen drie jaar hebben verschillende overheden over de hele wereld proefprojecten uitgevoerd om de blokketentechnologie te testen. Zij streven naar modernisering en verbetering van de manier waarop hun munt kan worden gebruikt.

Pierce is van mening dat de VS moeten evalueren hoe blokketentechnologie ook de economie kan verbeteren.

Digitale middelen kunnen de economie ondersteunen

De dollar vormt de basis van de Amerikaanse economie en het land mag de dollar niet op korte termijn in de steek laten. In de huidige COVID-19 tijden geeft de Federal Reserve een stimulans om de gevolgen van de huidige uitdagende tijden te verzachten.

Maar op de lange termijn suggereert Pierce dat de VS zou moeten overwegen om zoiets als Bitcoin Method te bezitten. Crypto’s kunnen fungeren als een heg tegen een steeds veranderende omgeving. Tot op zekere hoogte kan het helpen als er iets gebeurt met de wereldwijde valutamarkten.

Als crypto-pionier zei de hoopvolle president dat hij, als hij de verkiezingen wint, al zijn digitale activa in een trust zal steken. Die strategie zal hem in staat stellen een potentieel belangenconflict te vermijden. Over het algemeen gelooft hij in innovatie en als iemand erin slaagt om de wereld beter te maken, wint iedereen.

Alles moet worden beoordeeld op verdienste en met een open geest om de best mogelijke beslissingen te nemen op basis van de beschikbare informatie.

Regelgeving

Vandaag de dag is er in de VS veel onzekerheid op het gebied van de regelgeving die investeerders en ondernemers niet graag hebben. Zo verlaten veel vernieuwers de VS om zich in Azië, Europa en Latijns-Amerika te vestigen.

De VS zijn al vele jaren het kapitaal van de innovatie en Pierce vindt dat dit zo moet blijven. Terwijl hij reageerde op de kwestie van de regelgeving in de sector van de digitale activa, zei hij:

„Wat je moet doen is dingen creëren als een reglementaire zandbak om de reglementaire lat te verlagen; om ondernemers te laten innoveren. In de eerste twee jaar dat je actief bent, hoef je niet het equivalent van een banklicentie te hebben om op een klein niveau te kunnen innoveren. Als je eenmaal een bepaald niveau van activa of een bepaald niveau van gebruikers of wat dan ook hebt bereikt, dan is het logisch dat je deze zeer dure soorten licenties hebt om te kunnen opereren“.

Op dit moment is er een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving in de VS en de lat ligt aanzienlijk hoger. Deze normen duwen vernieuwers weg van het land.

De presidentiële hoopgevers zijn dan ook van mening dat het aannemen van blokkades en cryptokringen zal helpen om de economische groei van de VS naar een hoger niveau te tillen.