DESKUNDIGE VERWACHT BITCOIN „ONTKOPPELEN“ VAN DE VOORRADEN, MAAR NIET OM DE REDEN DIE U DENKT

De Bitcoin-prijs is gedurende heel 2020 ongewoon gecorreleerd met grote Amerikaanse aandelenindexen zoals de S&P 500. En met aandelen die het risico lopen om weer een zwarte donderdag als een duik te nemen, vrezen analisten dat het opnieuw cryptokringen mee zou kunnen nemen.

Een Bitcoin-expert verwacht echter dat de cryptokringen snel zullen „ontkoppelen“ van de traditionele markten, maar waarschijnlijk niet om de redenen die u anders zou verwachten. Hier is de reden waarom de crypto-markt snel terug zou kunnen keren naar zijn ooit ongecorreleerde relatie met de aandelenmarkt.

DE CRYPTO-MARKTCORRELATIEAANDELEN ZIJN NOG STEEDS HOOG, MAAR ZAL DIT BINNENKORT VERANDEREN?

De crypto-markt staat op een scharnierpunt, niet langer bearish, maar niet helemaal uit de berenmarkt bevestigd met nieuwe all-time highs. De activaklasse leek begin 2020 goed op weg naar zulke hoogten, maar de ineenstorting van de aandelenmarkt nam Bitcoin, Ethereum, en de rest van de snel stijgende activa mee naar beneden.

In feite hebben alle traditionele markten, waaronder die van edelmetalen, grondstoffen, valuta’s en meer, die dag een grote klap gekregen, dus het was niet verwonderlijk dat de crypto-activa ook behoorlijk hard werden getroffen.

Wat echter verrassend is, is de voortdurende correlatie tussen Bitcoin en de S&P 500 die werd achtergelaten. De toonaangevende cryptocurrency per marketcap bracht zijn eerste hele decennium door als een activum dat geen verband houdt met aandelen en obligaties. Nu is dat niet meer het geval. Echter, een bekende Bitcoin-expert die een aantal beste analyse-instrumenten voor de industrie heeft ontwikkeld, beweert dat de cryptokralen binnenkort zullen „ontkoppelen“.

DE BITCOIN-DESKUNDIGE ZEGT DAT DE FUNDAMENTELE GROEI EN DE GOEDKEURING VAN HET NETWERKEFFECT DE ONTKOPPELING ZULLEN VOEDEN

Bitcoin-expert Willy Woo, die vooral bekend is in de cryptogemeenschap voor het ontwikkelen van een aantal fundamentele analyse-instrumenten, zoals de NVT-ratio, en meer, is van mening dat de crypto-activa nu elke dag „zullen ontkoppelen van de traditionele markten“, zoals aandelen, goud, en meer.

Bitcoin’s correlatie met de aandelenmarkt heeft zich ook uitgebreid naar goud, waarbij de correlatie op een gegeven moment zo krap werd dat de twee activa min of meer hetzelfde verhandelen tijdens een recente toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Woo denkt dat de „interne adoptie s-curve“ van Bitcoin deze ontkoppeling zal afdwingen, in plaats van dat beleggers plotseling hun perceptie van het activum veranderen heeft een hedge tegen de inflatie of tegen het onbekende.

Hij zegt ook dat de „gebruikersadoptie“ metriek al een recordhoogte heeft bereikt en dat dit binnenkort zou kunnen leiden tot de volgende prijzen.

Voorlopig blijft de correlatie bestaan, maar wanneer de ontkoppeling uiteindelijk plaatsvindt, kan de crypto-markt stijgen, terwijl de traditionele markten zich in een tank bevinden, waardoor het actief nog aantrekkelijker wordt als afdekking en de beleggersbelangenkant van de vergelijking in de plooi wordt gehaald.