Snelle samenvatting:

    • Er wordt veel geld verdiend door de mijnwerkers van DeFi
    • De inkomsten uit transactiekosten zijn hoger dan die van het Bitcoin-netwerk
    • In aanvulling hierop wordt de hoeveelheid Bitcoin die op Ethereum wordt gewikkeld steeds groter
    • De waarde van Ethereum (ETH) is bedoeld om mee te groeien met de toegenomen netwerkactiviteit

Etherische mijnwerkers plukken veel van de transactiekosten als gevolg van de toegenomen netwerkactiviteit in verband met DeFi. Gisteren hebben de mijnwerkers van het Ethereum een nieuwe mijlpaal bereikt door in een uur 1 miljoen dollar te verdienen aan vergoedingen die zijn betaald om de UniSwap (UNI)-penningen op te eisen. De hoge ETH-prijzen van gisteren, die voorafgingen aan Coinbase Pro, kondigde aan dat het de netwerkprijzen aan zijn klanten zal doorgeven.

Dezelfde gebeurtenissen, in combinatie met de toegenomen Ethereum netwerkactiviteit, hebben ertoe geleid dat ETH-mijnwerkers meer verdienen aan transactiekosten dan hun tegenhangers op het Bitcoin-netwerk.

Deze prestatie werd door het team van Unfolded vastgelegd via de volgende tweet en de bijbehorende grafiek, waarin de vergoedingen die op zowel het Bitcoin Trader– als het ETH-netwerk worden betaald, worden vergeleken.

Etherische onderzoeker Justin Drake heeft ook de toegenomen netwerkactiviteit op het gebied van etherische en mijnwerkersinkomsten uit transactievergoedingen in kaart gebracht. Hij legde verder uit dat ETH-transacties tijdens de UNI airdrop records braken.

Gisteren verwerkte Ethereum 1,4m transacties – een nieuw record.

De transactiekosten waren $16m, ~50% meer dan de Bitcoin-kosten en de blokbeloningen samen.

Bitcoin op het Ethereum Netwerk blijft exponentieel groeien

De populariteit van DeFi vanaf de maand juni is gepaard gegaan met een verhoogde vraag naar de waarde van Bitcoin op het Ethereum-netwerk. Als gevolg daarvan wordt er meer BTC uitgegeven op het Ethereum netwerk met een huidige waarde van meer dan 1 miljard dollar. Hieronder vindt u een visuele weergave van de groei van Bitcoin op het Ethereum-netwerk.

DeFi’s Effecten op de Prijs van Ethereum

Zoals al vele malen is opgemerkt, is de groei van DeFi met warpsnelheid gekoppeld aan het feit dat de waarde van ETH ook toeneemt. Een voorbeeld is de UNI-luchtdruppel van gisteren die een piek veroorzaakte in de etherische waarde van $365 niveaus tot $380 niveaus in een kwestie van minuten. De in aanmerking komende Ethereum gebruikers haastten zich om ETH te kopen om hun gratis UniSwap (UNI) tokens te claimen.

Het team van Crypterium onderzoek heeft ook deze relatie van DeFi-activiteit en de waarde van Ethereum (ETH) vastgelegd. Ze hebben het als volgt samengevat.

DeFi’s hoogtijdagen gaan verder, en Ethereum levert de infrastructuur voor hen. De prijsstijging van ETH kan dus lang duren. We willen ook opmerken dat de uptrend voor deze munt nog niet is omgekeerd.