Bitcoin är i sidled tisdag, med lite prisåtgärd. Handlare verkar dock hoppa in i decentraliserad finansiering för att maximera deras kryptoavkastning.

Bitcoin (BTC) handlar runt $ 15,345 från och med 21:00 UTC (16:00 ET). Halvering 0,30% under det föregående dygnet.
Bitcoins 24-timmarsintervall: 15 092 $ – 15 471 $.
BTC nära sina 10- och 50-dagars glidande medelvärden, en platt eller i sidled signal för marknadstekniker.

Bitcoins pris var platt tisdag och låg på ett intervall $ 15 000 – $ 15 400 och på $ 15 345 per presstid. Det var lite av en paus efter måndagens prisrörelse på 1 000 dollar på ett timme.

Läs mer: 3 skäl till att Bitcoin har samlat över 60% på bara två månader
Prenumerera på First Mover, vårt dagliga nyhetsbrev om marknader.
Genom att registrera dig får du e-postmeddelanden om CoinDesk-produkter och du godkänner våra villkor och sekretesspolicy.

Finansieringsräntorna har ökat på större derivatplatser, vilket är ett tecken på att fler handlare letar efter lång hävstång.

„Det är troligt att de kraftiga studsarna i BTC-priset igår och på lördag leddes i detaljhandeln – med den eviga swapfinansieringen för första gången sedan september“, skrev det kvantitativa handelsföretaget QCP Capital i sin tisdagsinvestering. „En anledning till den totala styrkan och klibbigheten i rallyt under de senaste två månaderna har varit frånvaron av överhävning i detaljhandeln, vilket framgår av den platta finansieringen hittills.“

Mostafa Al-Mashita, vice vd för handel för globala digitala tillgångar, håller ett öga på bitcoins korrelation med S&P 500-indexet som ett sätt att mäta grundläggande marknadsnyheter som påverkar kryptomarknaden.

„Vi såg positiva momentum från Pfizer-tillkännagivandet, med en förlust av S & P 500-korrelation till bitcoin-prisåtgärder,“ sa Al-Mashita. „Support kommer att upprättas under de närmaste dagarna innan det går tillbaka för att fortsätta den hausseartade trenden.“

Efter ett litet dopp förra veckan, bitcoins korrelation till det viktigaste amerikanska indexet upp igen på måndagen.

„Den senaste månaden har varit extremt hausse för digitala tillgångar“, säger Brian Mosoff, vd för värdepappersföretaget Ether Capital. „Olika institutioner förbinder sig till nya produkter och FoU och ger en ny uppsättning investerare mer komfort när utrymmet mognar.“

Hittills har bitcoin mer än fördubblats och under den senaste månaden har världens äldsta kryptovaluta ökat med över 35%.

Med den sidledes prisutvecklingen på tisdag verkar ett antal handlare flytta krypto till decentraliserad finansiering, eller DeFi, för avkastningsgenererande möjligheter. Enligt DeFi Pulse genererar 168111 BTC, värt 2,5 miljarder dollar per presstid, avkastning i olika

„BTC smälter de senaste förvirrande makro- och politiska händelserna och konsoliderar innan nästa drag“, säger Jean-Marc Bonnefous, chefspartner för värdepappersföretaget Tellurian Capital. „Vi ser rotationen från BTC till DeFi i full gång nu, vilket är typiskt för näringsidkare som omfördelar kapital till högre avkastningstillgångar.“
DeFi-värde låst högt

Ether (ETH), den näst största kryptovalutan efter börsvärde, handlade på tisdagen med cirka 450 $ och klättrade 0,70% på 24 timmar från och med 21:00 UTC (16:00 ET).

Mängden kryptovaluta „låst“ eller innehas i Ethereum-baserade DeFi-protokoll är på en rekord tisdag. Över 12,8 miljarder dollar hålls för närvarande i DeFi, det högsta som någonsin varit enligt dataggregatorn DeFi Pulse.
lockeddefinov10

Totalt värde låst (TVL) i DeFi de senaste tre åren.

Ether Capitals Mosoff säger att många investerare har dragit nytta av stigande kryptopriser och letar efter ytterligare vinster på DeFi-marknaden.

„Det totala värdet som är låst i DeFi slår rekordhöga troligtvis på grund av prisökningen över alla kryptotillgångar och den fortsatt positiva känslan i rymden tillsammans med mer säkerhet på den politiska arenan“, berättade Mosoff till CoinDesk.
Övrig