Record $3,7 miljard in Bitcoin-opties die zijn ingesteld op expireren nadat de openstaande rente $9 miljard heeft overschreden.

De open rente op Bitcoin-opties is de afgelopen maanden gestaag toegenomen tot meer dan $9 miljard, waarvan $3,7 miljard zal aflopen op 29 januari – een nieuw record – omdat de speculatie en de institutionele adoptie blijft groeien.

Volgens gegevens van de crypto analytics website Bybt zijn open optiecontracten nu ongeveer 245.700 BTC waard – meer dan $9 miljard op het moment van de pers – en de meeste worden verhandeld op Deribit. Andere top bitcoin optiebeurzen, waaronder Crypto Bank OKEx, FTX, LedgerX en de CME.

Bitcoin-opties Open Interest Chart via bybt

Bitcoin-optiecontracten, het is het vermelden waard, geven investeerders het recht maar niet de verplichting om BTC te kopen of te verkopen tegen een specifieke prijs binnen een bepaalde periode. Beleggers gebruiken opties om te wedden op de toekomstige prijs van de cryptokaart zonder deze te hoeven verhandelen. Callopties laten de houders toe om bitcoin te kopen tegen een bepaalde prijs binnen de specifieke tijdspanne, terwijl putopties de houder toelaten om bitcoin te verkopen.

De interesse in bitcoin-opties is de afgelopen maanden sterk gestegen, nadat de prijs van de bitcoin van ongeveer $11.000 naar een nieuwe recordhoogte in de buurt van $42.000 was gegaan en vervolgens werd gecorrigeerd naar $36.200 in de perstijd, volgens CryptoCompare-gegevens.

Op 29 januari, zijn de optiecontracten met een waarde van ongeveer 101.000 BTC, oftewel $3,7 miljard, klaar om te verlopen. Het cijfer is een nieuw record en sommige analisten geloven dat het de cryptocurrency markten zou kunnen beïnvloeden. Zoals Business Insider meldt, is de open interesse in calls – weddenschappen op de prijs van BTC – aanzienlijk groter dan de open interesse in puts – weddenschappen op de prijs van BTC die dalen.

Sprekend aan de publicatie Craig Erlam, marktanalist bij valutafirma Oanda, zei:

Het geeft aan hoe vluchtig [Bitcoin] is geworden, zelfs naar eigen maatstaven, in de afgelopen maanden.

Per Erlam zijn de prijsbewegingen die we nu regelmatig zien „ongelooflijk“, en als zodanig worden de opties meer gebruikt. Men gelooft dat BTC aantrekkelijker is geworden omdat de centrale banken de economieën overspoelen met geld te midden van de coronaviruspandemie, wat leidt tot zorgen over mogelijke inflatie en valutadegeneratie.

Volgens een website die het gebruik van bitcoin in de thesaurie van bedrijven volgt, zijn tientallen bedrijven nu blootgesteld aan BTC, en sommigen hebben hun investeringen aanzienlijk zien stijgen sinds ze de cryptocurrency hebben gekocht.

MicroStrategies‘ $1,125 miljard weddenschap op het vlaggenschip van de cryptocrisis, bijvoorbeeld, zag het 70.470 BTC kopen, die nu meer dan $2,5 miljard waard zijn. Ook Square’s $50 miljoen zijn nu $168 miljoen waard. Enkele van de andere beursgenoteerde firma’s met bitcoin blootstelling zijn BTC mijnbouwbedrijven zoals Hut 8 Mining, Argo Blockchain, en Riot Blockchain.

Nicholas Pelecanos, hoofd van de handel bij NEM, zei:

Vanwege de complexiteit van de handel geven de optievolumes ons een goede indicatie van het aantal geavanceerde beleggers die in Bitcoin hebben gehandeld.

Zoals gemeld, geloofden crypto-analisten dat de volgende stap van Bitcoin zijn stierenloop zou kunnen maken of breken, gebaseerd op de Fibonacci retracementniveaus. Daniel Moss, een strateeg bij DailyFX, schreef dat de cryptocurrency markt onder vuur ligt, en zei dat als BTC er niet in slaagt om „een vaste voet aan de grond te krijgen boven de sluiting van vorige week ($38.200), dit waarschijnlijk de deur zou openen voor verkopers om de prijzen terug te drijven naar psychologische steun op $30.000.